Gastronomia/handel 10

Burgerownie są w Szczecinie, a Krowa Na Deptaku

Przez lata w Szczecinie pojawiło się wiele burgerowni. Próbę czasu przetrwały tylko nieliczne. Wciąż pojawiają się nowe i tak już pewnie zostanie. Krowa na Deptaku należy do tych niewielu, które na stałe zapisały się na gastronomicznej mapie naszego miasta.

Rozpoczynamy naszą wycieczkę. Krowę na Deptaku ciężko przeoczyć. Jest mniej więcej na środku. Znajdziemy ją po prawej stronie idąc w kierunku Frygi.

Rozpoczynamy naszą wycieczkę. Krowę na Deptaku ciężko przeoczyć. Jest mniej więcej na środku. Znajdziemy ją po prawej stronie idąc w kierunku Frygi.

Gdy jest cieplej, przed wejściem są stoliki i parasole. Informacja na potykaczu może być odrobinę myląca (jeśli chodzi o lokalizację), ale za to z poczuciem humoru ;).

Gdy jest cieplej, przed wejściem są stoliki i parasole. Informacja na potykaczu może być odrobinę myląca (jeśli chodzi o lokalizację), ale za to z poczuciem humoru ;).

Zanim zatopimy się w burgerze, warto rzucić okiem na szybką grafikę instruktażową. 
Burger to nie bułka z masłem i aby jeść go z klasą, trzeba to robić taktycznie. A w Krowie na Deptaku Burgery są całkiem sporych rozmiarów - 170 g mięsa, sosy domowej roboty, świeże warzywa, różne dodatki.

Zanim zatopimy się w burgerze, warto rzucić okiem na szybką grafikę instruktażową.
Burger to nie bułka z masłem i aby jeść go z klasą, trzeba to robić taktycznie.
A w Krowie na Deptaku Burgery są całkiem sporych rozmiarów – 170 g mięsa, sosy domowej roboty, świeże warzywa, różne dodatki.

Burgera zjemy już za 10,90 zł.

Burgera ze świeżo mielonej 100% wołowiny zjemy już za 10,90 zł. Dobrze z tym komponują się domowe frytki (cena od 5 zł). Oczywiście jeśli zamawiamy zestaw, jest taniej.

Kliknij, by zobaczyć całe menu

Zajmujemy miejsce. My byliśmy tutaj około 12, ale zazwyczaj o miejsce jest dość trudno. Ostatecznie jednak zawsze udaje się gdzieś usiąść. Dużo łatwiej jest, gdy jest ciepło, bo do dyspozycji są jeszcze stoliki na zewnątrz.

Zajmujemy miejsce. My byliśmy tutaj około 12, ale zazwyczaj o miejsce jest dość trudno. Ostatecznie jednak zawsze udaje się gdzieś usiąść. Dużo łatwiej jest, gdy jest ciepło, bo do dyspozycji są jeszcze stoliki na zewnątrz.

Osobiście moim ulubionym miejscem jest to przy oknie (bo wpadam często - przyznaję). Dobrze widać Deptak i ludzi, którzy ciągle chodzą to w jedną, to w drugą stronę.

Osobiście moim ulubionym miejscem jest to przy oknie (bo wpadam często – przyznaję). Dobrze widać Deptak i ludzi, którzy ciągle chodzą to w jedną, to w drugą stronę.

W Krowie na Deptaku korzystać można z wifi, płacić kartą, są tutaj gniazdka elektryczne, do których można podłączyć np. laptopa. Lokal istnieje nieprzerwanie od listopada 2014 roku. Jest możliwość rezerwacji miejsc, jeśli chcemy przyjść większą grupą.

Lada oddzielająca kuchnię od reszty lokalu wykończona jest drewnem, co dodaje swojskiego klimatu.

Lada oddzielająca kuchnię od reszty lokalu wykończona jest drewnem, co dodaje swojskiego klimatu.

Darie (18 of 115)

Wielka Mućka patrzy spode łba, ale jest raczej pokojowo nastawiona.

Wielka Mućka patrzy spode łba, ale jest raczej pokojowo nastawiona.

Kuchnia jest otwarta i każdy może podejrzeć, jak jego burger nabiera kształtów, warstw, kolorów, czy czegokolwiek z czym burgera zamówił.

Kuchnia jest otwarta i każdy może podejrzeć, jak jego burger nabiera kształtów, warstw, kolorów, czy czegokolwiek z czym burgera zamówił.

Bułki dostępne są w dwóch wersjach – jasnej i ciemniejszej. Wszystkie są wstępnie grillowane, więc i burger i bułka są ciepłe w momencie podania. Najpopularniejszym burgerem jest „Krowa Zboczona”, który jak sama nazwa wskazuje, zawiera bekon. Osoby preferujące dania wegetariańskie mogą skosztować Krowy Polnej.

Darie (30 of 115)

Samo składanie zamówienia wygląda następująco. Podchodzimy do kasy, wybieramy burgera. Możemy dobrać do niego frytki i napój. Następnie otrzymujemy deseczkę z numerem (jak na zdjęciu powyżej) i czekamy. Czas oczekiwania zależy głównie od tego, jak dużo zamówień w tej chwili czeka na realizację. Zazwyczaj jest to około 15 minut.

Oprócz napojów typu John Lemon i innych, możemy też wybrać kilka nietypowych piw, które dobrze komponują się z burgerem.

Oprócz napojów typu John Lemon i innych, możemy też wybrać kilka nietypowych piw, które dobrze komponują się z burgerem.

Będąc przy kasie warto podbić kartę. Każdy burger to jedna pieczątka. Gdy zbierzemy 9, możemy wymienić kartę na burgera.

Będąc przy kasie warto podbić kartę. Każdy burger to jedna pieczątka. Gdy zbierzemy 9, możemy wymienić kartę na burgera.

Frytki są trochę większe i bardziej ziemniaczane od typowych, które spotkać można w innych lokalach.

Frytki są trochę większe i bardziej ziemniaczane od typowych, które spotkać można w innych lokalach.

Skoro jest otwarta kuchnia i możemy się przyglądać, zobaczmy krok po kroku, jak przyrządzany jest nasz burger:

Na dwóch grilach grzeją się osobno bułki oraz mięso.

Na dwóch grilach grzeją się osobno bułki oraz mięso.

Sosy i składniki w zależności od rodzaju burgera. Mogą być bardzo różne. Od najbardziej klasycznych, po ser pleśniowy i słodkie sosy.

Sosy i składniki w zależności od rodzaju burgera. Mogą być bardzo różne. Od najbardziej klasycznych, po ser pleśniowy i słodkie sosy.

Te akurat burgery są w nieco zdrowszej wersji, bo znajdziemy w nich sos żurawinowy i szpinak.

Te akurat burgery są w nieco zdrowszej wersji, bo znajdziemy w nich sos żurawinowy i szpinak.

W burgerze nie może oczywiście zabraknąć burgera ;).

W burgerze nie może oczywiście zabraknąć burgera ;).

Darie (97 of 115)

I jest :). Burger z frytkami. Krowa na ostro

I jest :). Burger z frytkami. Krowa na ostro.

Burgera możecie dostać codziennie od 11 do 2 w nocy, a w piątki i soboty lokal czynny jest aż do 4 rano. Lokal może pomieścić do 50 osób.

Polub Krowę na deptaku na Facebooku:

Artykuł powstał we współpracy z lokalem „Krowa na Deptaku”, który jest partnerem Szczecin Blog.

Zobacz również inne artykuły

  • rasowy burek

    nie bylem, ale za sama pomyslowosc i wykonanie daje ocene bardzo dobra. z checia bym poczytal o ludziach ktorzy to wymyslili, ktorzy sa wlascicielami, ktorzy tam pracuja, jak taki biznes dziala od kuchni itd, itp, jednym slowem wiecej o historii calego przedsiewziecia.

    • Burgerownie od kuchni, ciekawy pomysł na wpis :) dzięki, zobaczymy co da się zrobić w tym temacie :)

  • casidy

    A grilled chicken burger na przeciwko Turzyna? lokal juz z 2-3 lata istnieje i mają świetne burgery w dobrych cenach

    • Kajula

      zdecydowanie najlepsze!!!! <3

    • rake

      Kompozycje mają niczego sobie, ale samo mięso niestety mierne. A cóż może być ważniejsze w burgerze od porządnie przyrządzanej wołowiny właśnie?

  • Tomek

    Muszę przyznać, iż za każdym razem wychodzę z Krowy zadowolony. Trzymają poziom.

  • BurgeLove

    Mi osobiście najbardziej smakują burgery które serwują w Bro Burgers. Nie ma co prawda gdzie usiąść, ale zamawiam u nich zawsze przez Wellserved albo dzwonię. Zawsze, zawsze tak samo pyszne;)

  • Arek

    kotlety dobre, ale przydałaby się lepsza wentylacja. Wychodzimy przesiąknięci smrodem przypalonej wołowiny.

  • Uwielbiamy burgera, a że za kilka dni wybieramy się do Szczecina z ogromną przyjemnością wstąpimy do Krowy na deptaku! Ależ się głodne zrobiłyśmy.

  • uwielbiam! zdecydowanie ulubione burgery i pyszne fryty :)

Przeczytaj poprzedni wpis:
Mieszkanie dla Młodych w Szczecinie [wywiad z ekspertem]

Sprawdźmy jak wygląda funkcjonowanie programu Mieszkanie dla Młodych. Dziś rozmawiam z Robertem Wasilewskim z serwisu Hiponet.pl - ekspertem z dziedziny finansowania...

Zamknij