Jak już pewnie widzieliście, kilka dni temu wspominałem o akcji organizowanej przez jedną z kawiarni Columbus Coffee, w Oxygenie. Do końca weekendu miejsce to zaprasza na kawę, która do tej pory nie była obecna w sieciowych kawiarniach. Na te kilka dni w lokalu pojawił się aeropress, dripper, frenchpress, maszyna na kolby oraz specjalne menu, które możecie obejrzeć na zdjęciach poniżej.
Za barem można spotkać kilku szczecińskich baristów: Michał „Super” Dutkiewicz, Konrad „Kulka” Pulkiewicz, Szacki oraz Michał Sowiński. Podczas kawowych bachanali oprócz kaw będzie można spróbować także ciast przygotowanych specjalnie na tę okazję – w menu znajdzie się m.in. tort bezowy, sernik nowojorski oraz klasyczne brownie. Dostępne będą też naturalne syropy Mount Caramel, które nie zawierają syropu fruktozowo-glukozowego.
W niedzielę o godzinie 13.00 odbędzie się kawowy cupping podczas którego każdy będzie miał możliwość spróbowania, a raczej pochlipania zaparzonych kaw.
Artykuł powstał we współpracy z Columbus Coffee, które jest partnerem Szczecin Blog.