Po wakacyjnej przerwie, wraz ze studentami na Krakowską powróciła burgerownia – Krowa i Kogut. Lokal pojawił się w październiku zeszłego roku jako rozszerzenie znanej szczecinianom „Krowy na Deptaku”. Tam króluje wołowina, a w nowym miejscu do menu dołączył kurczak, również w kompozycjach burgerowych.
Lokal znajduje się przy ulicy Krakowskiej 73, tuż przy wydziale Humanistycznym Uniwersytetu Szczecińskiego. Zauważycie go bez najmniejszego problemu.
W menu znajdują się burgery z mięsem wołowym oraz drobiowym, domowe frytki oraz kilka różnych rodzajów napojów.
W Krowie i Kogucie burgery są całkiem sporych rozmiarów – 170 g mięsa, sosy domowej roboty, świeże warzywa, wiele dodatków. Do tradycyjnej Krowy dołączył również burger Kogut, czyli kurczak w panierce – dostępny w dwóch wersjach.

„Krowa i Kogut” dba o studenckie żołądki.
Burgery ze 100% wołowiny dostaniemy już od 11,90. Warto połączyć burgera z frytkami z prawdziwych ziemniaków, które kosztują tylko 5 zł. Najlepiej zamówić zestaw, bo jest taniej, czyli tak jak studenci lubią najbardziej.
Przykładowy zestaw: Krowa Studencka + Coca Cola + małe frytki – za to zapłacimy 16,90 zł.

Specjalnie dla burgerożerców – Zbieraj pieczątki i odbierz dowolną krowę.
Krowa i Kogut to miejsce stworzone przede wszystkim z myślą dla studentów, lecz nie brakuje również miłośników burgerów z okolicznych osiedli i bloków mieszkalnych. Duża, smaczna porcja, przyzwoita cena, promocje – burgery to dobra alternatywa dla kanapek z uczelnianych barów lub też okolicznych fast-foodów.
Lokal jest czynny codziennie w godzinach 10-22, więc warto się wybrać i spróbować!

Burgerowa produkcja trwa!

Przed zajęciami trzeba nabrać sił! Po takiej Krowie żaden egzamin nie straszny :)

Poznajecie logo? To dobrze znana krowa z „Krowy na Deptaku”.
Artykuł powstał we współpracy z lokalem „Krowa i Kogut”, który jest partnerem Szczecin Blog.