Długo remontowany lokal znajdujący się przy ulicy Partyzantów w końcu się otwiera. Początkowo mówiono o tym, że uda się zorganizować Sylwestra 2014/2015, lecz prace remontowe mocno się przeciągnęły. W końcu znamy dokładną datę otwarcia Nowego Browaru – 14 kwietnia od godziny 12:00.
Otwarcie bez fajerwerków, właściciele podkreślają, że potrzebują jeszcze trochę czasu na doszlifowanie szczegółów „nie ma niestety jeszcze windy dla niepełnosprawnych, rury na rowery, alkomatu i paru drobiazgów”. Jednocześnie zapowiadają, że oficjalne otwarcie odbędzie się po wakacjach. Wtedy już wszystko będzie na tip-top.
Od środy lokal czynny będzie od 9:00, podawane będą śniadania za 9,90 zł (zestaw z kawą). Litrowe piwo kosztować będzie 13 zł, karkówka z pieczonym ziemniakiem 12,90 zł, kwaśnica z żebrem 7,5 zł, bigos staropolski 9 zł – a to tylko fragment menu. Nowy Browar ma też wypiekać swój własny chleb – od 21 kwietnia.
Miałem okazję być w tym lokalu przed otwarciem – zapowiada się nowe, świetne miejsce na gastronomicznej mapie Szczecina. Trzymam mocno kciuki i kibicuję. Od razu też chciałbym Was zaprosić na wydarzenie, które organizuję w przyszły weekend właśnie w Nowym Browarze.