Gastronomia/handel 8

Wół i Krowa – nowy burger bar z salą kinową

Na Podzamczu niebawem otworzy się nowe miejsce z jedzeniem. W miejscu Kro Kafe (ul. Wielka Odrzańska 20) pojawi się Wół i Krowa. Będzie to coś na pograniczu restauracji i burger baru. Wyróżnikiem na pewno będzie zaadaptowany poziom minus jeden na salę kinową z ekranem do wyświetlania filmów w jakości HD.

Wół i Krowa w Szczecinie będzie prowadzony przez osoby z doświadczeniem. Właściciele w sezonie letnim zajmowali się swoją burgerownią w Dziwnowie. Nie miałem okazji jeszcze próbować ich burgerów, lecz 2,5 tony wołowiny w sezonie nad morzem dobrze wróży.

Co w menu?

W Wół i Krowa będziemy mogli zjeść różne burgery (ze stałego menu), burgery sezonowe (inne w poszczególnych miesiącach w roku), zupy, dania na bazie wołowiny oraz coś na słodko. W zależności od pory dnia możemy zamówić śniadanie lub lunch.

Z alkoholu piwa regionalne, czeskie, wina, wódka, whisky i drinki również bezalkoholowe. Warto też zwrócić uwagę na ciekawe napoje: Mr. Dark Black, Mr. Dark white – polska odpowiedź na Fritzcolę.

Dla klientów, którzy przyprowadzać będą nowe osoby do burger baru Wół i Krowa obowiązywać będzie rabat – 5% za każdą osobę (maksymalnie 25%).

wol-i-krowa-wielka-odrzanska-szczecin-podzamcze

Otwarcie Wół i Krowa – piątek 10.10 godzina 19:00

Otwarcie zaplanowane jest na piątek 10 października od godziny 19:00. W związku ze startem tego miejsca zorganizowany został konkurs, w którym do wygrania jest samochód BMW na weekend. Szczegóły znajdziecie we wpisie z FB poniżej.

Standardowo Wół i Krowa będzie czynna od 9:00 do ostatniego klienta, w weekendy od 10:00.

Dołącz do wydarzenia na FB i weź udział w konkursie

wol-i-krowa-podzamcze-dla-dzieci-szczecin

Jak zapowiadają właściciele ma to być miejsce przyjazne wszystkim: zarówno całym rodzinom z dziećmi, jak i studentom.

Dla najmłodszych dania będą podawane na specjalnych, sympatycznych naczyniach. Cenowo ma być również bardzo konkurencyjnie.

O wszystkim przekonamy się już niebawem, bo 10 października od godziny 19:00.

Polub Wół i Krowa na Facebooku



Artykuł powstał we współpracy z burger barem Wół i Krowa, który jest partnerem Szczecin Blog.

Zobacz również inne artykuły

  • zawiodles mnie, zadne typowe haslo typu dupa, dupa2 i 12345 nie zadzialaly

  • Tess

    Burgery rosną jak grzyby po deszczu. Ciekawe na ile jest miejsce w Szczecinie…

    • a.

      Burgerów nigdy zbyt wiele!!!

    • JF

      Owszem, rosną. Problem w tym, że wszystkie są słabe. W każdym mięso zjarane na wiór, bez smaku wołowiny. Robienie kotletów z mięsa drugiej kategorii nie podbije tłumów. Lokalne burgerownie powinny pojechać doszkolić się chociażby do Berlina.

  • Burgerozerca!

    Miałem okazję jesc nad morzem, jest dorbze. czy tak samo bedzie na StarymNowym miescie, czy nowa receptura?

  • Tomek

    A z tym bmw to jak, jest jakis regulamin konkursu, jak beda sprawdzac ile kto zaprosil?

  • M.S.

    W „Krowie na deptaku” nie spotkałam się, by mięso były zjarane Panie JF.

Przeczytaj poprzedni wpis:
Nowy terminal w porcie w Szczecinie

Budowa nowego terminalu zlokalizowanego przy Kanale Przemysłowym w porcie w Szczecinie trwała ponad rok. Inwestycja była prowadzona przez firmę Cronimet...

Zamknij