Gastronomia/handel, Szczecin 2

Czas na Przerwę – nowy catering śniadaniowy do biura i na uczelnię

Na szczecińskim rynku gastronomicznym pojawił się nowy catering i to nie byle jaki – Przerwa zajmuje się superbohaterskimi zestawami śniadaniowymi i lunchowymi. Oprócz dostaw jest też punkt stacjonarny przy Placu Grunwaldzkim.

Jak to działa?

W zestawie masz do wyboru dużą kanapkę albo sałatkę, do tego własnej roboty sos i napój Pierrot (330 ml). Co w tym takiego wyjątkowego? Wszystkie składniki możesz skomponować sobie sam w specjalnie zaprojektowanej aplikacji. Jeśli wolisz gotowe i sprawdzone rozwiązania, masz do wyboru kilka klasyków. Jeden zestaw kosztuje 12 zł, więc cena nie jest zbytnio wygórowana. Cena kanapki/sałatki bez zestawu to 9 zł.

Zobacz aplikację

Ty zamawiasz, Przerwa komponuje Twoje zamówienie i dostarcza je do Twojego biura, czy uczelni codziennie o tej samej porze. Jeśli wykupisz abonament na kilka dni albo nawet na miesiąc, możesz z góry zaplanować posiłki. Jeśli chodzi o płatności za zamówienia, to można zrobić przelew w aplikacji albo zapłacić kartą/gotówką przy odbiorze. Dostawa jest darmowa.

Każda kanapka opatrzona jest superbohaterską etykietą, w której znajdziemy informacje o dniu przygotowania i składnikach.

Każda kanapka opatrzona jest superbohaterską etykietą, w której znajdziemy informacje o dniu przygotowania i składnikach.

Zestawy gotowe - można odpalać Batmobila!

Zestawy gotowe – można odpalać Batmobila!

Zamówienia należy składać do godziny 9:00 za pomocą aplikacji albo wiadomości prywatnej na Facebooku. Zestawy rozwożone są w godzinach 12-14. Jeśli w stałych punktach odbioru nie znajdziesz swojego biura/uczelni, wystarczy, że zgłosisz do Przerwy swoje miejsce.

Menu

Oferta jest bardzo rozbudowana – w aplikacji można skomponować swój własny zestaw, albo wybrać sprawdzone i popularne zestawy klasyczne.

Przykładowe klasyki z menu:
SHOCK – ciemne pieczywo, boczek, salami, pomidor, chili, cebula, ogórek konserwowy, sos czosnkowy
CAPTAIN – jasne pieczywo, szynka, pomidor, ogórek konserwowy, ser gouda, rukola, sos ziołowy
PATRON – ciemne pieczywo, kurczak, kiełki, papryka, mix sałat, marchew, sos ziołowy

Warto wspomnieć, że sosy podawane są w osobnych kubeczkach, dzięki czemu bułka nie rozmięka w dostawie i pozostaje chrupiąca.

kolaz

Przerwa stacjonarnie

Przy ulicy Śląskiej 38 znajduje się też stacjonarna wersja Przerwy. Funkcjonuje w pubie Masters Club. To właśnie w tej kuchni codziennie przygotowywane są świeże kanapki, czy sałatki, które później wyjeżdżają do szczecińskich biurowców i uczelni. W weekendy w godzinach 9:00-14:00 śniadania można zjeść też na miejscu lub wziąć na wynos.

W menu śniadań stacjonarnych znajdziemy nie tylko kanapki, ale również min. jajka po wiedeńsku, burgery warzywne, czy tortillę hiszpańską. A w ofercie lunchu w godzinach 12-14 można zjeść makarony, sałatki i inne pyszności.

W Przerwie pojawią się też różne cykliczne wydarzenia jak na przykład sobotnie śniadanie/lunch z ekspertem. Ostatnio można było porozmawiać z z radcą prawnym Sylwestrem Kasprzewskim.

Burger wygląda przepysznie!

dsc02105

Pomysł na Przerwę został wyróżniony w konkursie „Przystanek Sukces – Biznes w Szczecinie się opłaca” organizowanym przez Polską Fundację Przedsiębiorczości.

Udział w konkursie i wyróżnienie mojego pomysłu dało mi jeszcze większą motywację do tego, aby go zrealizować. Zależy mi przede wszystkim na tym, aby jedzenie było smaczne, przygotowywane ze świeżych produktów. Jest to zdrowa alternatywa dla słodkich bułek i fastfoodów. mówi właściciel Przerwy – Patryk Wachnik.

Patryk Wachnik właściciel Przerwy z Prezes Zarządu PFP Barbarą Bartkowiak

Patryk Wachnik właściciel Przerwy z Prezes Zarządu PFP Barbarą Bartkowiak

Polub Przerwę na Facebooku i bądź na bieżąco:

Artykuł powstał we współpracy z firmą Przerwa Szczecin, która jest partnerem Szczecin Blog.

Zobacz również inne artykuły

  • casidy

    Ciekawe,moze warto by dodac cos na ciepło ,dlugie chrupiace bagietki, z pomidorami koktajlowymi ,polecam tez sos vifon chilii slodko-pikantny, dostepny m.in w spolem czy stokrotce,netto pycha do kanapek :)

    http://4.bp.blogspot.com/-TyKc6Fe63ZQ/UoNjdJqWHII/AAAAAAAAIgQ/86jfYypAmrE/s1600/IMG_0855.JPG

  • Ewelina Figarska

    ja bardzo, bardzo lubię catering :) Sama kupuję jedzenie na dowóz od roku, bo nie mam czasu… taka praca :( Z taką różnicą, że ja kupuję na mrrollo… Ale to nic tak na prawdę nie zmienia. Ważne jest to, że niektórzy po prostu nie dadzą rady sami sobie zrobić obiadu, albo nie mają siły bo są po 12 godzinach pracy…

Przeczytaj poprzedni wpis:
Marchewkowe oczko [Fotorelacja Geek Girls Carrots Szczecin #21]

21-sze spotkanie Geek Girls Carrots za nami! Organizujemy je wspólnie z Aleksandrą Misiurą i Justyną Wasilewską. Cieszymy się, że tak...

Zamknij