W weekend 20-22 listopada 2015 odbędzie się kolejna edycja Targów Produktów Regionalnych. Będzie to okazja, by przy okazji odwiedzin w Galaxy, kupić smakołyki z certyfikatami żywności regionalnej.
Tradycyjnie nie zabraknie serów i twarogów, chleba na zakwasie, naturalnych słodkich miodów, wędlin według staropolskich receptur, a także wonnych przypraw z różnych zakątków świata. Można będzie skosztować kiszonych ogórków i smalcu, faszerowanych oliwek oraz oscypków (które już na dobre zagościły na tego typu imprezach – mimo że góry daleko). Można będzie również zaopatrzyć się w przyprawy, oliwę z oliwek oraz zapomniane już nieco w polskich kuchniach oleje rydzowe czy dyniowe.
Na Targach pojawią się również unikalne, ręcznie wykonane ozdoby, artystyczna biżuteria, modne torby z filcu, ceramika, zegarki, jak i galanteria.
Artykuł powstał we współpracy z Centrum Galaxy, które jest partnerem Szczecin Blog.